Przepis Na Panierowane Pieczarki

Pyszności

Przepis Na Panierowane Pieczarki

Panierowane pieczarki są genialną przystawką albo przekąską na przyjęcia lub imprezy .

Jest to szybkie i tanie danie ,które wykonasz w mgnieniu oka.

Panierowane pieczarki doskonale prezentują się z sosem majonezowo-ketchupowym (Przepis znajdziesz poniżej ).

Przepis Na Panierowane Pieczarki

Składniki , które potrzebujesz :

-30 dag pieczarek .

– 1/2 szklanki skrobi kukurydzianej.

-2/3 łyżeczki proszku do pieczenia.

-1 szklanka wody.

-2 szklanki bułki tartej.

-1 łyżeczkę czosnku granulowanego .

-1 szklanka mąki.

Krok 1:

W dużej misce mieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz opcjonalnie granulowany czosnek. Dodawaj stopniowo wodę ,ciągle mieszając. Mieszaj dopóki nie uzyskasz odpowiedniej konsystencji.

Krok 2:

Maczaj całe pieczarki .

Krok 3:

Obtaczaj mokre pieczarki w bułce tartej , ważne jest by były równomiernie pokryte.

Krok 4:

Nastaw patelnię z olejem . Wrzucaj pieczarki dopiero wtedy gdy olej będzie już dobrze rozgrzany .

Krok 5:

Po wyciągnięciu połóż na papierowy ręcznik by ociekły z tłuszczu .

Dodaj komentarz